Aan tafel met Rembrandt
Ter ere van het Rembrandtjaar werkt FINE samen met Douwes FINE art. De gerenommeerde kunsthandelaar presenteert tijdens “FINE” originele etsen en een tafel vol naslagwerken van de geniale meester. Tevens vinden er aan tafel informele lezingen over de Hollandse kunstschilder plaats. Bezoekers vergroten daardoor kennis van het oeuvre van de bekende kunstenaar en verbazen zich over de betaalbare prijs van de authentieke prenten.
.

Winnaar zes-gangendiner in het rijks!
In heel Nederland besteden kunstaanbieders aandacht aan het 350ste sterfjaar van de beroemde schilder. Zo toont het Rijksmuseum in Amsterdam het hele jaar verschillende Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in teken van de grote meester. Omdat FINE art & antiques volop aandacht heeft besteedt aan de Hollandse meesterschilder organiseerde onze marketing partner Noordam Vermogensbeheer een speciale winactie. In lijn met het Rembrandtjaar maakte een van u kans op een zes-gangendiner aan de Chef's Counter van het restaurant van het museum: Rijks. Dichter bij 'aan tafel met Rembrandt' kunt u niet komen.

Onder de vele goede inzendingen op de vraag 'In welk jaar overleed Rembrandt?' heeft Noordam Vermogensbeheer het zes-gangendiner verloot en de winnaar is bekend!

Dhr. R.A. Salomé is de gelukkige winnaar.
Van harte gefeliciteerd!

Rijks - Masters of the golden age
FINE viert het rembrandtjaar! Naast de winactie en de lezingen over Rembrandt is de unieke publicatie RIJKS - Masters of the golden age van Marcel Wanders verkrijgbaar op de beurs. Het waardevolle boek is een hommage aan de 17e-eeuwse Nederlandse meesterwerken in het Rijksmuseum. De Limited Edition van ‘RIJKS, Masters of the Golden Age' vindt u ter inzage bij Anita Neve Galerie. Zowel de Limited Edition als de Special Edition kunnen tijdens FINE ter plekke aangekocht worden. Van de Limited Edition zijn nog maar enkele exemplaren beschikbaar.
Opening FINE 2019
Op woensdagmiddag 25 september aanstaande opent burgemeester jhr. Mark Röell de tweede editie van FINE art & antiques fair in en rond kasteel Groeneveld.
Tijdens de feestelijke besloten opening van deze snel groeiende internationale kunstbeurs staat burgemeester Roell stil bij de connectie die Baarn heeft met kunst en erfgoed.
.
Gratis rondleidingen
Tijdens FINE art & antiques fair wordt het publiek vanaf vrijdag 27 september dagelijks getrakteerd op inspirerende rondleidingen.Zo neemt o.a. de bekende TV-expert en beëdigd taxateur Frederik Baerveldt (bekend van ‘Cash op zolder’) de bezoeker mee langs de mooiste objecten van FINE. Om 12.00 en 14.00 uur, verzamelen bij het entree.

Plein Air schilders op FINE
Tijdens FINE art & antiques fair zijn een paar authentieke plein-air schilders aan het werk in het park van kasteel Groeneveld: Piet Groenendijk, Ton van Steenbergen en Bert Welmers. Een aantal schilders, Dorien van Diemen en Natalia Dik, werken voorafgaand aan de beurs in en rond het kasteel om het landgoed van Groeneveld op het doek verbeelden. De resultaten zullen tijdens FINE te zien zijn bij Kunstzaal van Heijningen. Kom dus kijken bij deze boeiende activiteit!


Spectaculaire nieuwe foto's van Gemmy Woud-Binnendijk
Anita Neve Galerie presenteert tijdens FINE nieuw werk van Gemmy Woud-Binnendijk. Deze Nederlandse kunstenaar staat bekend als de Rembrandt onder de fotografen. Gebruikmakend van clair-obscur technieken creëert ze diepte. Door kleuren en kleurtonen te stapelen, maakt ze zachte en ongrijpbare overgangen. De combinatie van de inherente liefde voor mens en dier met een sterke drang tot creëren, ontstaat een hedendaags portret in het licht van het verleden. Bewonder deze bijzondere foto's tijdens FINE art & antiques fair.